11. 4. 2019. Kino KVART – Vukovar Film Festival: OBITELJSKE VEZE

U četvrtak, 11. travnja 2019. u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra (Dubrava 51 a) pogledajte besplatnu projekciju filma OBITELJSKE VEZE!

Film info

  • Zemlja: Japan
  • Redatelj: Hirokazu Koreeda
  • Godina: 2018.
  • Trajanje: 121′
  • Glumci: Franky Lily, Matsuoka Mayu, Jyo Kairi, Ando Sakura
  • Trailer

Sinopsis

Radnja filma „Obiteljske veze“, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, odvija se negdje u Tokiju gdje Osamu Shibata i njegova supruga Nobuyo žive u siromaštvu. Premda Osamu tu i tamo pronađe neki posao, a Nobuyo radi za ekstremno malu plaću, obitelj uglavnom preživljava od bakine mirovine. Zbog toga se Osamu i njegov sin povremeno upućuju u krađe, a tijekom jedne od njih naiđu na malu djevojku koja se smrzava na hladnoći. Iako se u početku protivi ideji zbrinjavanja djevojčice, Osamina supruga uskoro se smekša prema novopridošlici. Premda je obitelj siromašna zarađujući jedva za preživljavanje kroz bavljenje sitnim kriminalom, čini se da žive sretni sve dok neočekivani incident otkrije skrivene tajne i stavi na kušnju veze koje ih ujedinjuju…

O redatelju

Hirokazu Kore-Eda rođen je 1962. godine u Tokiju. Godine 1995. ostvaruje redateljski debi filmom „Maborosi“ s kojim osvaja nagradu Osella na festivalu u Veneciji. Međunarodni uspjeh postiže 1998. godine kada mu film „After Life“ dobiva kino distribuciju u preko 30 zemalja svijeta. S filmom „Like Father, Like Son“ iz 2013. godine osvaja nagradu žirija na festivalu u Cannesu te nagrade publike na festivalima u San Sebastijanu, Vancouveru i Sao Paulou. S filmom „Our Little Sister“ 2015. godine nalazi se u službenoj kompeticiji Cannesa, a 2017. godine s filmom „The Third Murder“ ulazi u službenu kompeticiju festivala u Veneciji. Najnovijim filmom „Obiteljske veze“ ove godine osvaja Zlatnu palmu u Cannesu.