14. 2. 2019. Kino KVART – Vukovar Film Festival: Under the Tree

U četvrtak, 14. veljače 2019. u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra (Dubrava 51 a) pogledajte film Kucni u drvo (Under the Tree / Undir trénu)!

  • Žanr: Komedija, Drama
  • Trajanje: 89 min.
  • Zemlja: Island
  • Redatelj: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
  • Uloge: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson
SINOPSIS

Kao crnohumorna komedija o sukobu susjeda, film „Kucni u drvo“ redatelja Hafsteinna Gunnara Sigurðssona prikazuje nam koliko daleko može otići gnjev dva bračna para čiji temelj leži duboko ispod velikog drveta smještenog u predgrađu. Priča filma prati dugogodišnju zavadu između dva para koja vrhunac dostiže zbog drveta koje se nalazi u dvorištu Inge i Baldvina, a koje zbog svoje veličine stvara preveliku sjenu na imanju Konrada i Eybjorg. Strasti se uzburkavaju, a kroz, na prvi pogled, površnu svađu saznat ćemo više o ova dva bračna para čije su karaktere i ponašanje oblikovali vlastiti životni događaji, od kojih su neki bili i tragični. Na trenutke dirljiv i urnebesno smiješan, film „Kucni u drvo“ svakako će ostati upamćen po svojem portretu susjedskih odnosa, bračnih svađa i razumljivog bijesa.

 

NAGRADE

AUSTIN FANTASTIC FEST 2017. – Najbolja režija

DENVER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2017. – Najbolji film

HAMPTONS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2017. – Najbolji film

ZURICH FILM FESTIVAL 2017. – Posebno priznanje u kategoriji međunarodnih filmova

 

O REDATELJU

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson rođen je u Reykjaviku 1978. godine. Studirao je scenarij i režiju na sveučilištu Columbia u New Yorku. Njegov prvi igrani film „Either Way“ prikazan je na preko pedeset filmskih festivala diljem svijeta, a napravljen je i američki remake naziva „Prince Avalanche“. Godine 2012. Hafsteinn Gunnar se našao na listi „deset najboljih europskih redatelja na koje treba obratiti pozornost“ časopisa Variety. Njegov drugi igrani film je „Paris of the North“ iz 2014. godine koji je također prikazan na nekoliko renomiranih svjetskih festivala. „Under the Tree“ mu je treći redateljski uradak u karijeri.

TRAILER