14. 3. 2019. Kino KVART – Vukovar Film Festival: SVI ZNAJU SVE

U četvrtak, 14. ožujka 2019. u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra (Dubrava 51 a) pogledajte besplatnu projekciju filma SVI ZNAJU SVE!

Film info

  • Zemlja: Španjolska
  • Redatelj: Asghar Farhadi
  • Godina: 2018
  • Trajanje: 132′
  • Glumci: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie, Ricardo Darín
  • Trailer

Sinopsis

Na krilima filma „Trgovački putnik“ s kojim je osvojio svoju drugu prestižnu nagradu Oscar (prvu je osvojio 2011. godine za remek-djelo „Nader i Simin se rastaju“), iranski redatelj Asghar Farhadi napisao je i režirao španjolski psihološki triler „Svi znaju sve“ s Penélope Cruz, Javierom Bardemom i Ricardom Darínom u glavnim ulogama. Priča filma prati Lauru koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u kojem je odrasla u Španjolskoj kako bi prisustvovala vjenčanju svoje sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu.

O redatelju

Asghar Farhadi rođen je 1972. godine u Iranu. Diplomirao je dramske umjetnosti na sveučilištu u Teheranu 1998. godine, a nekoliko godina kasnije magistrirao je kazalište na sveučilištu Tarbiat Modarres. Godine 2003. režirao svoj prvi film, „Dancing in the Dust“ s kojim je privukao pozornost na filmskom festivalu u Moskvi, a godinu dana kasnije režira „Beautiful City“ s kojim osvaja nagrade na festivalu u Varšavi. Njegov treći film, „Fireworks Wednesday“ iz 2006. godine osvaja nagradu zlatni Hugo na filmskom festivalu u Chicagu. Četvrti film „About Elly“ iz 2009. godine donio mu je srebrnog medvjeda za režiju na filmskom festivalu u Berlinu. S filmom „Nader i Simin se rastaju“ iz 2011. godine Farhadi postiže do tada svoj najveći uspjeh, prima hvalospjeve publike i kritike kako u Iranu, tako i u ostatku svijeta i osvaja prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Godine 2016. ponavlja uspjeh s filmom „Trgovački putnik“ s kojim također osvaja Oscara (i brojne druge nagrade) u kategoriji najboljeg stranog filma. „Svi znaju sve“ njegov je osmi film u karijeri.