28. 3. 2019. Kino KVART – Vukovar Film Festival: DOGMAN

U četvrtak, 28. ožujka 2019. u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra (Dubrava 51 a) pogledajte besplatnu projekciju filma DOGMAN!

 

Film info

  • Zemlja: Italija
  • Redatelj: Matteo Garrone
  • Godina: 2018
  • Trajanje: 102′
  • Glumci: Marcello Fonte, Alida Baldari Calabria, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano
  • Trailer

Sinopsis

Okarakteriziran kao „urbani vestern“, radnja trilera Dogman odvija se u talijanskom predgrađu negdje između velikog grada i divlje prirode. „Dogman“ je ime salona za uljepšavanje pasa, a ujedno i sinonim za glavnog lika koji doživljava preobražaj iz čovjeka u životinju. Snimljen prema istinitoj priči koja se odvila prije 30 godina, film Dogman istražuje ljudsku prirodu nasilja skrivenu u svakome od nas. Glavni lik filma je Marcello, vlasnik salona, koji se odjednom nađe uvučen u opasan odnos sa Simoneom, bivšim nasilnim boksačem koji terorizira njihov cijeli kvart. U pokušaju da povrati svoje dostojanstvo nakon što je u zatvoru odležao godinu dana upravo zbog Simonea, Marcello kreće u neočekivani osvetnički pohod.

O redatelju

Matteo Garrone rođen je 15. listopada 1968. godine u Rimu. Godine 1996. osvaja nagradu Sacher d’Oro pod pokroviteljstvom Nannija Morettija za svoj kratki film „Silueta“, a koji je u konačnici postao jedna od tri epizode njegovog prvog dugometražnog filma „Land in Between“. Godine 2008. osvaja Europsku filmsku nagradu i nagradu David di Donatello u kategoriji najboljeg redatelja za film „Gomora“. S filmom „Reality“ iz 2012. godine osvaja nagradu Grand Prix na filmskom festivalu u Cannesu, a 2015. godine s filmom „Tale of Tales“ ulazi u službenu kompeticiju za Zlatnu palmu. Njegov najnoviji film je „Dogman“ koji je na ovogodišnjem Cannesu osvojio nagradu za najboljeg glumca.