5. 5. Kino KVART – filmovi za najmlađe: DJEČAK U OBLACIMA

U subotu, 5. svibnja 2018., u 10.30 sati, u Kulturnom centru možete pogledati besplatnu projekciju filma “DJEČAK U OBLACIMA” (Cloudboy) redatelja Meikeminnea Clinckspoora iz 2017. godine.  U glavnim ulogama Geert Van Rampelberg, Sara Sommerfeld, Mikkel Gaup, Daan Roofthooft, Joakim Nils, Tomas Trägårdh, Ayla Gáren, Audhild P. Nutti. Film traje 78 minuta.

Smješten u očaravajuć krajolik švedskog sjevera, film istražuje odnos između čovjeka, životinja i prirode te važnost i ljepotu suživota obilježenog poštovanjem i odgovornosti prema prirodi.

12-godišnji Niilas živi s ocem otkako zna za sebe i gotovo se uopće ne sjeća svoje majke. Stoga nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom, među Saamima, narodom na ruralnom sjeveru Švedske. Unatoč toploj dobrodošlici, Niilas se povlači u sebe i jedina koja ga uspijeva izvući iz ljušture njegova je polusestra Sunnà. Saami se bave uzgojem sobova, a kada jedan od njih nestane, Niilas se pridružuje potrazi. Postupno, on otkriva svoje korijenje i doživljava najuzbudljivije ljeto svoga života, ispunjeno pustolovinama.

TRAILER