7. 3. 2019. Kino KVART – Vukovar Film Festival: SRETNI LAZZARO

U četvrtak, 7. ožujka 2019. u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra (Dubrava 51 a) pogledajte besplatnu projekciju filma SRETNI LAZZARO!

Film info

  • Zemlja: Italija
  • Redatelj: Alice Rohrwacher
  • Godina: 2018
  • Trajanje: 127′
  • Glumci: Adriano Tardiolo, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Agnese Graziani
  • Trailer

Sinopsis

Ovo je priča o Lazaru, mladom zemljoradniku koji je toliko dobar da ljudi često misle da je glup, i Tancrediju, mladom i maštovitom plemiću. Njihovim životima u izoliranom pastirskom selu Inviolati dominira grozna markiza Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Njih dvojica čvrsto će se povezati kada Tancredi zatraži od Lazara da mu pomogne u organizaciji vlastite otmice. Ova čudna i nevjerojatna alijansa je pravo otkriće za Lazara. To je prijateljstvo zahvaljujući kojem će Lazar putovati kroz vrijeme u potrazi za Tancredijem. Kada prvi puta dođe u veliki grad, Lazar je poput fragmenta iz prošlosti izgubljen u modernom svijetu.

O redatelju

Alice Rohrwacher rođena je u Fiesoleu 1981. godine, a diplomirala je književnost i filozofiju na fakultetu u Torinu. Režirala je jednu priču u dugometražnom omnibusu Checosamanca. Njezin dugometražni debi Tijelo nebesko (2011) premijerno je prikazan u Cannesu u sekciji Director’s Fortnight a kasnije je prikazan na brojnim festivalima, uključujući i festival u Sundanceu. Film je bio nominiran u kategoriji najboljeg novog redatelja na nagradama David di Donatello 2012. godine te je osvojio nagradu Ingmar Bergman za najboljeg debitanta na festivalu u Goteborgu, nagradu talijanskih filmskih kritičara Nastri d’Argento i nagradu Ciak d’Oro za najbolji debitantski film. Uslijedio je film Čuda (2014) koje je osvojio Grand Prix nagradu na festivalu u Cannesu i CineVision nagradu na festivalu u Munchenu. Osim toga, režirala je dio dokumentarnog filma  9 X 10 Novanta prikazanog na festivalu u Veneciji.