Odabran pobjednik / Fotonatjecanje Noć kazališta / Mjesec fotografije

Dragi naši,
zbog nenadanih i neželjenih okolnosti ove godine žiri nije bio na jednom mjestu, već smo glasali dopisno.
To nas je dovelo do zanimljivih i specifičnih rezultata, tako da ove godine možemo govoriti o “kompletnim fotografskim osobnostima”.
Drugim riječima članovi komisije, dali su bodove istim autorima, ali za različite fotografije.
Na taj način dobili su posebno priznanje, jer se može reći da se radi o cjelovitim fotografima kod kojih se prepoznaje kvaliteta izvedbe, a ne pojedine fotografije.
Među odabranim fotografijama, jedna od njih, ipak je sakupila najviše bodova.
To je  fotografija Julien Duval.
Zbog specifične situacije pod kojom smo odabirali fotografije nećemo raditi zajedničku analizu fotografije i razloga zbog kojih je upravo ta fotografija pobjednička, ali smo u prilici istaknuti još tri osobe kao “kompletne fotografe”.
To su Christoph Ullmann, Sonja Lukas i Martina Mijić.
S obzirom da su se tri autora posebno istakla za svakog od njih osigurali smo set knjiga ‘Fotografiranje i obrada fotografija’
Na svoj način, svi su zaslužili pohvale za trud i maštovitost i drago nam je da se vidi napredak u kvaliteti fotografija poslanih na natječaj.
Čestitamo !
Hvala što ste sudjelovali u ovogodišnjem izboru za najbolju fotografiju i nadamo se da se vidimo iduće godine na Mjesecu fotografije i Noći kazališta.
Denis Marohnić

sve pristigle fotografije:

 

NOĆ KAZALIŠTA,  fotonatjecanje, 9. -19. studenoga

U sklopu projekta Mjesec fotografije, održat će se FOTONATJECANJE na međunarodnoj razini. Tema natjecanja po drugi put je manifestacija Noć kazališta, koja se održava 19. studenog.
Fotografirati možete lica, atmosferu ili foto grafiku. Fotografije moraju biti vezane uz manifestaciju Noći kazališta ili na njima, na neki način, mora biti prisutan vizual Noći kazališta. Budite kreativni, duhoviti, inovativni i slobodni u izražaju ove podosta ograničene teme.

U natjecanje se mogu uključiti fotografi iz cijele Hrvatske i zemalja koje sudjeluju u manifestaciji, amateri i profesionalci.

Svaki sudionik može poslati do tri fotografije ne veće od 800x600px, 72dpi, koje moraju biti u jpg formatu. Snimati se može mobitelom, fotoaparatom ili web camerom.  Natjecanje je otvoreno od srijede 9. 11. i traje do nedjelje  20. 11. zaključno do 12 sati. Rok za slanje fotografija je ponedjeljak, 21. 11. do 12 sati kada će stručni žiri izabrati najbolje fotografije. Sve fotografije pristigle nakon tog roka, te fotografije sa vodenim žigom ili potpisom nećemo uvažavati.

Fotografije se šalju na adresu e-pošte:

nockazalista.mjesecfotografije@gmail.com

U naslovu obavezno navesti:  Za Fotonatjecanje Noć kazališta / ime i prezime autora, a naziv fotografije mora sadržavati ime i prezime natjecatelja i redni broj ako ih je više od jedne.

Tko je, prema odluci peteročlanog stučnog žirija, pobjednik znat će se već u ponedjeljak,  21. studenog do 20 sati i biti će objavljeno na  stranicama:

http://www.ns-dubrava.hr/fotonatjecanje-noc-kazalista-2011-mjesec-fotografije/
http://www.fotogard.com/fotonatjecanje-noc-kazalista-2011/

Pobjednik će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna i Voucher u iznosu od 1000 kn za upis programa obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri. Drugoplasirani i trećeplasirani  po odluci stručnog žirija osvojit će set knjiga Fotografiranje i obrada fotografija.

Članovi žirija:
Denis Marohnić, povjesničar umjetnosti, koordinator Mjeseca fotografije
Krešimir Pletikosa,
predsjednik fotografske udruge Fotogard i urednik portala Fotogard.com / mentor za nastavu Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri
Leo Vukelić, likovni umjetnik, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava
Luka Vucić
, grafiči dizajner, izradio idejno rješenje vizuala Noći kazališta
Mario Besprska, fotograf, voditelj tečaja digitalne fotografije Narodnog sveučilišta Dubrava

 

Napomena: Napominjemo da se kazališne predstave, u pravilu, ne smiju  fotografirati ukoliko nemate dozvolu kazališne ustanove.

više o projektu Mjesec fotografije

Za sve dodatne informacije o projektu možete se javiti u
Narodno sveučilište Dubrava, Cerska 1, Zagreb
osobe za kontakt:
Maja Marohnić, voditeljica Centra za programe akcija i manifestacija
01/ 2050 045, 099/2050 045
akcije@ns-dubrava.hr
Denis Marohnić, povjesničar umjetnosti
vanjski suradnik NS Dubrava, koordinator Mjeseca fotografije
091/2543 541