Izložba “3 U 1″

3 U 1

Izložba izbranih slika s likovnih kolonija Kulturno umjetničkog društva “Ruža Prigorja” 2017. – 2019. - 16. 9. – 1. 10. 2019.


Nedjeljko Tintor

3 U 1

Izložba nazvana Tri u jedan zahvaća izbor slika s posljednje tri likovne kolonije u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Ruža Prigorja. Neprekidno su održavane od 2017. do 2019. godine u prostorijama tog društva u Novačkoj ulici 200, zagrebačka Gornja Dubrava.

Riječ je o umjetničkim djelima koje šira javnost još nije imala prilike vidjeti. Rađena su tehnikama kao što su: ulje, akril, tempera, akvarel… Autori su sami odabirali teme koje su odgovarale njihovom senzibilitetu i rukopisu.

U spomenutim likovnim kolonijama sudjelovali su akademski slikari, kipari i grafičari, uključujući i one samouke, njih dvadesetak, iz Zagreba i bliže okolice. Svojim su prepoznatljivim djelima obogatili fundus slika Kulturno umjetničkog društva “Ruža Prigorja”.

Takvim smislenim okupljanjem i kreativnim druženjem naših eminentnih umjetnika, unapređuje se likovno stvaralaštvo u istočnom dijelu zagrebačkog Prigorja, kao i Dubrave, te Grada Zagreba.

Slikama nastalim u tom razdoblju možemo dati visoku ocjenu, no, u konačnici najbolji sud donijet će nepristrani posjetitelji ove lijepe izložbe u Galeriji Kontrast, Narodnog sveučilišta Dubrava.

Zoran Prica
predsjednik KUD-a “Ruža Prigorja”


Josip Zeman


Zlatko Čular

Popis izlagača:
Ana Bubić
Justina Tina Čorić
Zlatko Čular
Fabijanić Hajlali
Ines Zgombić
Robert Hinkelman
Kristina Jeić
Biserka Konečny
Višnja Kruhak Štefić
Stiv Matić
Irena Sara Mraz
Željka Nemec
Zlatko Nežić
Željko Platiša
Ljubica Prica Tomac
Adrijana Stojanović
Ksenija Talijančić
Nedjeljko Tintor
Zlatko Tušek
Gordana Vukorepa
Josip Zeman
Željko Zima


Kristina Jeić


Zlatko Nežić


Zlatko Tušek