Izložba “Nevidljivi svijet”

IZLOŽBA „NEVIDLJIVI SVIJET“

15. 6. – 2. 7. 2015.

U Kulturnom centru, Dubrava 51 a, otvorit će se 15. lipnja u 18 sati izložba učenika OŠ Marija Jurić Zagorka pod nazivom „Nevidljivi svijet“. Možete je razgledati do 2. srpnja 2015., radnim danom od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan.

Izložba dokumentira provedeni projekt u kojem su sudjelovali učitelji i učenici od 1. do 8. razreda OŠ Marija Jurić Zagorka. Glavni je cilj projekta bio promovirati prirodoslovne znanosti kao što su fizika, kemija i biologija putem likovnog izričaja, a sastojao se od niza radionica, prezentacija, jednostavnih eksperimenata, predavanja, igrokaza i sličnih interaktivno-edukativnih događanja, a sadržavao je i vježbanje ciljanih umjetničkih tehnika kao što su slikanje, modeliranje, fotografiranje koje su proveli zainteresirani učitelji i učenici tijekom školske godine.

Izložba „Nevidljivi svijet“, proizašla iz ovog projekta, kroz likovni izričaj učenika pokazuje njihovo razumijevanje i promišljanje sadržaja iz prirodoslovnih znanosti u svakodnevnom životu i problemskim situacijama (proizvodnja energije, zaštita okoliša i očuvanje zdravlja, i sl.).