KAZALIŠTE NA DAR – Predstava „Otpisane“ Kazališta Moruzgva 11. 6. u Kulturnom centru

Kazalište na dar u povodu 60. obljetnice Narodnog sveučilišta Dubrava!

Nakon koncerata Marka Škugora i Drage Diklića vrijeme je za još jedno iznenađenje Narodnog sveučilišta Dubrava!

U ponedjeljak, 11. lipnja u 21 sati, u Kulturnom centru (Dubrava 51a), Narodno sveučilište Dubrava poklanja predstavu „Otpisane“ Kazališta Moruzgva

Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice koje će biti u podjeli od srijede 6. lipnja 2018. u Infocentru Kulturnog centra (Dubrava 51a) od 10 do 19 sati. Broj ulaznica je ograničen.

 

tekst: Renato Baretić
režija: Nikola Zavišić
glume: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Erna Rudnički
scenografija i kostimografija: Irena Kraljić
oblikovanje tona i glazba: Willem Miličević
oblikovanje svjetla: Nikola Zavišić
asistent režije: Robert Orhel
fotografije: Matea Smolčić, Ines Stipetić
šminka: Ivana Zečić
frizura: Studio Marcela
koprodukcija: Kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena “Gorica”
premijera: 15. listopada 2017., Scena Vidra

 

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.
Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma.
OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Renato Baretić

 

Ovo je priča o Hassanu, Sirijcu migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke.
Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. One pokušavaju, a vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, pokazati i dokazati sebi da još imaju razloga za život, da mogu mijenjati sebe i svijet oko sebe na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE!

Nikola Zavišić