Klavirski koncert

U subotu, 19. listopada 2019. s početkom u 19 sati, u sklopu glazbenog programa Narodnog sveučilišta Dubrava, u plesnoj dvorani Kulturnog centra koncert će održati Ivan Pernicki, pijanist impresivne biografije. Na programu su skladbe D. Pejačević, S. Romberga, J. Štolcera Slavenskog, C. Debussyja i F. Saya.

Ivan Pernicki, pijanist

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon toga upisuje postdiplomski studij na La Schola Cantorum u Parizu u klasi Eugena Indjica. Zaposlen je kao naslovni umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (odjel za solo pjevanje),te na Akademiji za glasbo u Ljubljani (odjel za solo pjevanje), također kao umjetnički suradnik. U listopadu 2008. godine pozvan je izvesti premijeru kompozicije skladatelja E. Ewazena na akademiji Juilliard u New Yorku, a 2009. i 2010. godine dobitnik je stipendije za International Keyboard Institute of Music na Mannes College of Music, također u NYC. 2014. godine predstavio se kao koncertni pijanist na sveučilištima u SAD-u prezentirajući hrvatske, američke i europske skladatelje za klavir s velikim uspjehom (Goucher College, Baltimore, Slippery Rock University, Pittsburgh; Kennesaw state University, Atlanta). Iste godine dobitnik je posebne nagrade za najboljeg vokalnog korepetitora na natjecanju Lazar Jovanović u Beogradu. 2015. godine dobitnik je stipendije Franz Schubert Instituta u Baden bei Wien (Austrija), jednom od najeminentnijih masterclassa i koncertnih prilika u području Lieda pod nazivom “Poetry and Performance of the German Lied”. Prvi je hrvatski pijanist koji je ostvario takavuspjeh u do tad 28 godina postojanja Franz Schubert Instituta.
Američki kompozitor Larry Alan Smith posvetio mu je svoju kompoziciju pod nazivom „Three Pieces for Piano“. Izdana je 2015. godine (Tallow Tree Music Publishing) i praizvedena 2018. godine na Ivanovoj drugoj turneji u SAD-u (University of Texas in Austin, Butler school of Music, University of Hartford, Hartt school of music, UMKC, Kansas City). Nastup u National WWI Museum in Kansas City bio je podržan od House of Representatives uWashingtonu. Predavanja i recitali prezentirali su hrvatske kompozicije nastale u periodu 1. svjetskog rata. 2019. godine službeni je pijanist Gran Canaria International Clarinet Festival (Kanarsko otočje, Španjolska), te dobitnik posebne nagrade od slovenskog društva TEMSIG. Iste godine nastupio je i s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Nastupao je kao solist i komorni glazbenik za Hrvatsku radio i televiziju (Dobro jutro, Hrvatska, Vijesti iz kulture, Hrvatska uživo, Kod nas doma, HR 3 program, Radio sljeme…), te na mnogim festivalima u Švicarskoj, Španjolskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Latviji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te Sjedinjenim Američkim državama. Također, sudjelovao je u realizaciji deset opernih projekata u kojima je imao ulogu orkestra i dirigenta, osvajajući odlične kritike u medijima. Projekte su producirali Swissopernstudio Biel (Švicarska), Academia Lirica in Padova (Italija), Kazalište Mala scena u Zagrebu u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, Opera Mirula u Pučišćima, Aplauz teatar, te Centar za kulturu Maksimir. Ivan redovito sudjeluje na stručnim usavršavanjima i stručnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu kako bi kontinuirano razvijao kvalitete kao pijanist, umjetnički suradnik, te pedagog.

Narodno sveučilište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 030
ns-dubrava@ns-dubrava.hr

Kulturni centar
Dubrava 51 a, 10040 Zagreb
tel. 01 2050 050