KONCERT: Etno glazba “GRADOVI I SELA”

U petak, 12.  listopada, u 19.30 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra održat će se koncert etno glazbe pod nazivom “Gradovi i sela”.

Nastupaju: vokal Zrinka Posavec, Kristina Bjelopavlović Cesar na glasoviru i Borna Šercar na udaraljkama.

 

U protekle tri godine Zrinka Posavec ističe se kao vrsna intepretatorica etno glazbe. Ova akademska glazbenica izgradila je stil pjevanja autentičnih, suvremenih, energičnih i osjećajnih intepretacija koje nude publici sasvim drugi pogled u svijet etno glazbe. Na koncertnom repertoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama (sevdalinke, sefardske pjesme, međimurske pjesme, slavonske pjesme,  starogradkse pjesme), te autorske pjesme Zrinke Posavec, koje su duboko naslonjene na tradicijsku glazbu, ali svakako donose novu i glazbenu i poetsku materiju.
Zrinka Posavec nastupa uz klavirsku pratnju  Kristine Bjelopavlović Cesar i udaraljkaša Borne Šercara, vrsnih i višestruko nagrađivanih glazbenika.
Ova suradnja plod je njihova zajedničkog koncertiranja i istraživanja etno-glazbe, koja publici pruža  novi put u glazbenu mantru isprepletenu tradicijskim pjevanjem, lirskim narodnim pjesamama, improvizacijskom glazbom i osobnim zvukom.