Odlikovao nas je predsjednik Ivo Josipović

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović dodijelio je u srijedu, 9. listopada 2013. godine odlikovanja pojedincima i institucijama zaslužnima za izniman doprinos  u sektoru kulture, športa, obrazovanja i znanosti. Odlikovanja su primili  dvadeset i dva pojedinaca koji su se istaknuli svojim radom i zaslugama i šest institucija i udruga. Dodjeljujući priznanja predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da je Hrvatska u posljednje dvadeset i dvije godine postigla zavidne rezultate.

Narodnom sveučilištu Dubrava je dodjeljena Povelja Republike Hrvatske, za iznimno i svestrano promicanje odabranih tvarnih i duhovnih vrednota hrvatske tradicijske i suvremene kulture i njeno približavanje široj europskoj javnosti, a u prigodi 55. obljetnice osnutka i uspješnog edukacijskog, kulturnog i umjetničkog djelovanja.

Dr. sc. Lucija Franić Novak odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge za  kulturu, iznimno i svestrano promicanje vrijednosti hrvatske tradicijske i suvremene kulture i njeno približavanje široj europskoj javnosti i svijetu.

 

 

izvor fotografija: Ured predsjednika RH i Pixsell (Željko Lukurić)