Preoblikuj svoje susjedstvo / Re-create your neighbourhood – Grundtvig obrazovno partnerstvo

1. 8. 2013.-30. 6. 2015.

Narodno sveučilište Dubrava, HRVATSKA
Association Les Jardins d’Aujourd’hui, FRANCUSKA
La Venerie, BELGIJA
Uzina duzina, RUMUNJSKA
Dom Kultury „Praga”, POLJSKA
______________________________________________________________________________________________________

Narodno sveučilište Dubrava jedan je od partnera u međunarodnom projektu Gruntdvig obrazovnog partnerstva Re-create your neighborhood/Preoblikuj svoje susjedstvo. U partnerstvu sudjeluje pet europskih zemalja (Francuska, Rumunjska, Poljska, Belgija i Hrvatska).

Projekt ima za cilj kombiniranje ponovnog stvaranja loše održavanih gradskih četvrti s potencijalnim stalno rastućim interesom za umjetnost i obrtničke tečajeve unutar skupine odraslih polaznika partnerskih institucija.

Za partnerske organizacije i sudionike to donosi priliku razmjene znanja i iskustava na lokalnoj i na međunarodnoj razini. Osim toga, partnerske organizacije imaju jedinstvenu mogućnost uspostaviti dugoročne mreže suradnje,  razmijeniti  alate koji im pomažu u provedbi projekta i provesti dodatnu edukaciju o aktivnostima na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Svi partneri imaju višegodišnja iskustva u korištenju umjetnosti i obrta, zatim  i urbanih vrtova i drugih pro-ekoloških aktivnosti kao učinkovitih alata za aktiviranje i integriranje lokalne zajednice u obrazovne i kulturne programe lokalnih institucija.

Unutar projekta koji traje do 30. 6. 2015. godine održat će se susreti u svim zemljama partnerima kako bi razmijenili iskustva i educirali se o novim načinima pristupa problemima uređenja i korištenja gradskih površina, u suradnji s lokalnim vlastima.

Partnerski susreti:

Cluj-Napoca, Rumunjska 8. – 12. travnja 2014.

Bordeaux, Francuska 24. – 28. lipnja 2014.

Bruxelles, Belgija 17. – 21. rujna 2014.

Zagreb, Hrvatska 14. – 18. travnja 2015.

Varšava, Poljska 4. – 8. lipnja 2015.

Fotografije sa 2. partnerskog susreta u Cluj-Napoca, Rumunjska

Više o projektu možete pronaći na služebnoj partnerskoj stranci projekta Re create: https://rynproject.wordpress.com/

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________