Pričaj mi priču – ciklus radionica subotom

12. studenoga 2016.

od 10 do 13 sati

Kulturni centar, Dubrava 51 a

Čitanje priča:  10.00, 11.00 i 12.00 sati u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a

Zen panda,

autor Jon Muth

Slikovnica za  djecu, od 4-5 godina do nižih razreda osnovne. Tri  priče o troje djece koji upoznaju neobičnog novog susjeda – pandu Mirna Voda. Svako dijete posjeti pandu i dobije ‘svoju’  priču koja govori o životu i osjećajima.

Knjiga je dobila prestižno priznanje kao Caldecott Honor Book koje dodjeljuje udruženje američkih knjižničara. Časopis Kirkus Review opisao ju je kao knjigu u kojoj „svaka riječ i slika čini slikovnicu savršenu koliko to jedna slikovnica može biti“.

U pauzama između priča moći ćete čuti kako zvuči tradicionalni instrument australskih aboridžina – didgeridoo.

Nakon završetka priče u predvorju nas očekuje likovna radionica inspirirana čitanim pričama, te novinarska radionica.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

29. listopada 2016.

Kolač prijateljstva, autorice Melite Kraus

Biblioteka Dječje slovo, 2007.

Svi znamo da je prijateljstvo kao i ljubav neprocjenjivo blago i najvažnija stvar na svijetu. No ježić Zlatko i hrčkica Boža iz ove zanimljive priče nisu baš voljeli društvo i svi u šumi smatrali su ih čudacima. Jednoga dana vila Pekmeza koja je živjela u susjedstvu, a bila je uistinu dobra i nježna, odlučila je unijeti zraku prijateljstva među svoje samotne susjede i pozvati ih na čudotvorni kolač prijateljstva. Taj kolač možete kušati i Vi, jer vas na kraju ove zanimljive slikovnice očekuje recept. Probajte, podijelite s prijateljima i isprobajte čaroliju. (Knjižnice grada Zagreba)