Promjena naziva predvorje Galerije Vladimir Filakovac u Fotogalerija Dubrava

Od 14. siječnja 2015. godine predvorje Galerije Vladimir Filakovac, odlukom Upravnog vijeća, promijenilo je naziv u Fotogalerija Dubrava.

To je izložbeni prostor površine 76 m² u kojem se isključivo izlažu djela fotografskih umjetnika, udruga i klubova. Galerija kontinuirano djeluje od 2012. godine i otad su bile postavljene 23 fotografske izložbe.

Fotogalerija Dubrava otvorena je umjetnicima svih naraštaja okrenutih fotografiji, bez obzira radi li se o umjetničkom ili dokumentarističkom pristupu temi. Prednost imaju autori koji su svojim stvaralaštvom dosegli zamjetnu umjetničku kvalitetu. Jedna od glavnih nakana je da Fotogalerija Dubrava postane prepoznatljivo mjesto u gradu Zagrebu na kojem će domaći i strani autori predstaviti široj publici svoje recentne radove.

Program Galerije kreiraju članovi Umjetničkog savjeta: likovne kritičarke Branka Hlevnjak i Barbara Vujanović, te fotografi Vinko Šebrek, Čedomil Gros i Antun Krešić. Voditelj Fotogalerije Dubrava je Svebor Vidmar.

Upravni odbor Hrvatskog društva likovnih umjetnika uvrstio je predvorje Galerije Vladimir Filakovac, odnosno Fotogaleriju Dubrava, na popis uvaženih institucija i izložbenih prostora u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2015. godine.

Više o svim prethodnim izložbama možete pogledati na:
http://www.ns-dubrava.hr/galerija/arhiva-izlozbi-u-predvorju-galerije/