Srijedom u kazalište: 10. 4. – AUDIJENCIJA

U srijedu, 10. travnja 2019. u 19.30 sati, mala dvorana Kulturnog centra, gostuje Kazalište Virovitica s predstavom AUDIJENCIJA.

Audijencija, Havelov mali politički satirikon iz doba kulta ličnosti. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor, krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa, najobičnijih obiteljskih informacija, muških tajni… Ta mala“ razgovorna partija šaha“ negdje ispod površine nudi zapravo tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi, koji su pristali biti dio jednosmislećeg i u konačnici represivnog aparata i onih koji na to nisu pristali. Sam tekst na zanimljiv i humoran način problematizira kako se osjećaju i što rade oni koji su pristali na to da netko drugi misli umjesto njih i da budu sluge-robovi tuđih ideja i misli pa u konačnici postaju zapravo žrtve takve odluke jer njihov život više i nije njihov. Pitanje svih pitanja u tim odnosima je da li je veće razočarenje onih koji su za lojalnost dobili premalo ili onih koji za neslaganje nisu ni očekivali ništa drugo osim kazne. Nadamo se da će Vam naša predstava biti snažan poticaj da razmislite da li će te se nekim idejama koje po Vašem mišljenju (ako ga smijete imati) nisu dobre suprotstaviti ili će te kao dobar „vojnik partije-stranke“ samo klimnuti glavom i nakon par godina klimanja dobiti gastritis!? Vjerujemo da će te u nekim trenutcima osamljenosti u tišini svoje sobe ili u osamljenom kutu svoje omiljene gostionice u sebi pronaći i Sladeka i Vaneka… a onda sami odlučite kome od njih više nalikujete.

Draško Zidar

Rezervacija ulaznica isključivo na telefon 2050 030 od ponedjeljka 1. travnja 2019., prodaja ulaznica samo na blagajni male dvorane u Kulturnom centru od 18.00 na dan predstave.
Rezervirane ulaznice moraju se preuzeti do 19.00 sati.