UPISI: Radionica javnog nastupa

PROGRAM: RADIONICA JAVNOG NASTUPA

Svi se mi svakodnevno susrećemo s nekim oblikom javnog nastupa: razna izlaganja i prezentacije, usmena odgovaranja učenika pred razredom ili kolegama sa studija, predstavljanja, pa do profesionalnih izlaganja u javnim nastupima u medijima. Veliki postotak ljudi ima u nekoj mjeri strah od javnog nastupa, što za posljedicu ima ili potpuno izbjegavanje javnog nastupa ili izlaganje javnom nastupu, ali kroz kompenziranje straha u obliku raznih repetitivnih pokreta (njihanje „naprijed-nazad“, sindrom  „Baltazar šetanje“), stavljanje „maske moći“ , odbacivanja spontanosti, pretjerane ozbiljnosti i krutosti i sl. Mnogobrojni su načini kako pokušavamo naš strah, odnosno tremu učiniti „nevidljivom“ i zamaskirati je.

Cilj radionice je sudionike naučiti upravljati tremom, povećati im svjesnost prilikom javnog nastupa, proširiti im spektar emocionalne ekspresije, pobuditi u njima igru i spontanost tijekom javnog nastupa, osloboditi autentičnog govornika u svakom od njih, te naučiti ih glumačkim metodama.

Radionica je temeljna na poznatoj Čehovoj glumačkoj metodi, metodi Stanislavskog, tjelesno-orijentiranom integrativnom terapijskom pristupu, te art terapijskim metodama.

 

Na ovoj radionici polaznici će naučiti :

- Kako upravljati tremom

- Niz glumačkih tehnika ( Čehova metoda i metoda Stanislavskog)

- Kako biti emocionalno ekspresivniji i poslati publici emociju koju želimo
- Koja je naša namjera prema publici i kako ju ispravno neverbalno komunicirati
- Koji su Vaši osobni saboteri javnog nastupa i kako upravljati s njima
- Zašto je važno povezati se s tijelom i koji načini su najbrži
- Što znači sabrati se i kako to učiniti

- Tehnike improvizacije
- Tehnike opuštanja i energiziranja uoči nastupa
- Kako povećati karizmu tijekom javnog nastupa,ali i u životu
- Kako isti govor izvesti s različitim emocijama
- Kako doprijeti do publike
- Kako povezati tijelo, glas i emocije

- Tips & tricks u javnom nastupu

 

Ono što ovaj program čini drugačijim:

- INDIVIDUALNI pristup svakom polazniku

- Dublji rad na osobnim saboterima/unutarnjim kritičarima javnog nastupa
- Preko nekoliko izlazaka/nastupa po svakom polazniku
- Puno praktičnog rada
- Vježbe koje uključuju TIJELO, POKRET, EMOCIJE
- Vježbe koje potiču i sigurnost u polazniku i igru i kreativnost

 

Trajanje: 24 termina, po 2h tjedno

Vrijeme održavanja: popodnevni i večernji sati tijekom tjedna, mogućnost održavanja i vikendom (u dogovoru s polaznicima)
Cijena tečaja: 1650 kn plativo u 3 rate od 550 kn

 

O voditeljici:

HANA MATEJAŠIĆ, dipl. psiholog i tjelesno-orijentirani terapeut

Završila je psihologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Svoje školovanje iz psihologije je nastavila na četverogodišnjoj edukaciji za tjelesno-orijentiranog terapeuta pri Centru za integrativni razvoj ( CIR). U CIR-u je između ostaloga stekla i znanje iz plesa 5 ritmova, core energetike i obiteljskih konstalacija. Danas vodi i individualne terapije i grupne radionice.Iza sebe ima preko nekoliko radionica javnog nastupa. Pohađala je školu glume “Kubus” u Zagrebu, te New Actors Workshop u New Yorku i mnogobrojne druge glumačke radionice temeljene na metodi M.Čehova i Stanislavskog. U Nizozemskoj i Mađarskoj je pohađala radionice “Common Sense”, temeljene na art psihoterapiji i igri, a i prošle godine je također prošla i izazovan “Basic Synergy Training”. Stalna je glumačke postava u ” Gornjogradskim coprnicama”, te je jedna od kreatorica i voditeljica live talk showa ” Žene izvan okvira”.Također ima nekoliko godina iskustva rada u tvrtki kao organizacijski psiholog u Odjelu ljudskih potencijala.

 

Polaznici o radionici:

“Bilo je genijalno! Radionica nas na zabavan i zanimljiv način uči kako da osvjestimo svoje tijelo, svladamo tremu, prizovemo i prenesemo svoju emociju tijekom javnog nastupa na publiku. :)  Hana je odlična voditeljica, svakom se polazniku trudi dati specifične savjete najkorisnije upravo za ono čime se taj polaznik bavi. Najtoplije preporučam! “  Sonja Kuzmanić, vlasnica  Escape Rooma

Hana je izuzetno stručna i motivirana da pomogne polaznicima i uvijek pronađe najbolje rješenje za svakoga pojedinačno. Fantastična atmosfera, motivirani polaznici i voditeljica i rezultat ne može izostati. Za svaku preporuku!!!”  Lana Bekić, vlasnica Belana Vrtovi