UPISI: Žonglerska matematička vježbaonica

Žonglerska Matematička vježbaonica

Opis:

Polaznici će uz pomoć tehnika upravljanja poi rekvizitom (žonglerski rekvizit sastavljen od loptice i špage, koji dolaze u paru) u kombinaciji s tehnikama brain gym-a te sličnim vježbama za mozak i tijelo, osnaživati svoj mozak i rješavati matematičke probleme s kojima se svakodnevno susreću u školi.

U uvodnom dijelu učenici će vježbati motoriku ponavljajući odabrane vježbe koje utjeću na vještine učenja (čitanje, pisanje, matematika) te na poboljšanje koncentracije, ravnoteže i koordinacije. Nakon toga vježbat će zadatke iz matematike koji su im potrebni za redovno gradivo (domaće zadaće, vježba za test, popunjavanje rupa u gradivu, sve uz pomoć svojih materijala koje koriste u školi).

Ovi satovi namjenjeni su djeci od 8 do 18. godina starosti i to u dvije grupe, jedna grupa za djecu između 8 i 13 godina, a druga grupa za djecu između 14 i 18 godina starosti. Svaka grupa može imati maksimalno 8 polaznika.

 

Predviđeno trajanje: 2 školska sata jednom tjedno, ukupno 24 šk/sata

Termini: jutarnji termini za vikend, subotom od 9.30 do 11.30 u Kulturnom centru, Dubrava 51a

Cijena tečaja: 660 kn plativo u tri rate po 220kn

 

Što je Brain gym?

Mišljenje i učenje ne događaju se  samo u glavi. Naši pokreti zapravo dovode do rasta mozga. Upravo su to razlozi razvoja Brain Gym metode. Dakle, metoda počiva na rezultatima proučavanja mozga o utjecaju pokreta na rad mozga i procese učenja. U Hrvatskoj ovu metodu najviše provode dr. Darko Novosel i dr. Tatjana Novosel-Herceg u Varaždinu.

Vježbe vode poboljšanjima: opće motoričke koordinacije, koncentracije i pamćenja, čitanja, pisanja, jezičnih i matematičkih vještina, organizacijskih vještina, logičkog mišljenja i razumijevanja, emocionalne ravnoteže i  smanjenju hiperaktivnosti i napetosti.