Voditelj/ica novinarske radionice

Tražimo vanjske suradnike, diplomante, apsolvente i studente viših godina studija novinarstva koji bi se željeli okušati kao voditelji novinarske radionice u Narodnom sveučilištu Dubrava.

 

Zainteresirane molimo da se jave do 15. svibnja na adresu e-pošte: akcije@ns-dubrava.hr ili na broj telefona: 01/2050-045 ______________________________________________________________________________________

Program novinarske skupine:

GLEDAM, VIDIM, DOKUMENTIRAM – novinarska radionica

Plan i vrste aktivnosti

Program novinarske skupine organiziran je u nekoliko cjelina: novinarska fotografija, novinski članci, tv reportaža, a aktivnosti su podijeljene na teorijska predavanja te praćenje događanja u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava. U razdoblju  do lipnja naglasak teorijskih predavanja i terenskih radionica bit će na pisanom novinarstvu. Polaznici radionice pratili će manifestacije. Rad novinarske skupine bit će predstavljen na Danima Dubrave 2016. Radionice će se nastaviti i u drugoj polovici godine.

Novinarska radionica – odjel novinskih članaka

Cilj radionice je sudjelovanjem u radionici upoznati razvoj i važnost novinskih oblika u tisku. Uz teorijski dio nastava sadržava i praktičnu nastavu kao i obilazak novinskih i izdavačkih kuća te tiskara kako bi se dobio što cjelovitiji uvid u novinarsku i izdavačku praksu.

Metode kojima će se program provesti

dokumentiranje, terenska nastava, pisanje, rad na kompjuteru, grupni i individualni rad

Korisnici

Djeca i mladi do 18 godine

Očekivani rezultati

Izrada biltena, dokumentiranje programa Narodnog sveučilišta Dubrava