Volontiranje kao izazov

Ljeto u Dubravi?

Vruće i živo, kao i obično.

Volite sudjelovati u novim aktivnostima i osjećati se korisno? Imate potrebu izaći iz dnevne rutine, prevladati osamljenost, ili jednostavno želite stjecati nova poznanstva i družiti se u vedrom okruženju?

Dođite i provedite vrijeme na zabavan i koristan način!

 

Kulturni centar, Dubrava 51 a

četvrtak, 3. srpnja 2014. u 18.30, mala dvorana

Promocija filma

Volontiranje u Narodnom sveučilištu Dubrava - eco@culture

autor: Robert Krivec

***

Prezentacije

Volontiranje u muzejima: Ljerka Išgum Vorgić (mobilnost: UK)

Volontiranje u programima kulture i ekologije kao oblik cjeloživotnog učenja, informalnog obrazovanja, međugeneracijske suradnje i aktivnog starenja.

  • Struktura i postav Manchester muzeja; Korisnici muzeja; Volonteri – angažiranje, uloga i aktivnosti; Kako postati volonter
  • Prostor djelovanja volontera; Manchester muzej (MM), Muzej znanosti i tehnologije (MOSI), Imperijalni muzej rata North (IMWN), Knjižnica Ryland’s , Manchester United muzej, Lokalne bolnice
  • Razlozi i oblici volontiranja
  • Vlastito iskustvo volontiranja

 

Kompostiranje: Vlado Superina (mobilnost: Portugal)

Kompostiranje kao jedan od postupaka ekološki prihvatljivog zbrinjavanja otpada i stvaranja uporabljivog i korisnog ”novog” proizvoda koji obogaćuje zasade u vrtovima  i okućnicama.

  • Kompostiranje za vlastite potrebe; pravilan izbor mjesta za kompostiranje, postupak i prednosti kompostiranja pred uporabom drugih sredstava za obogaćivanje plodnosti obrađivanog zemljišta.

Možda ste vrtlar, bavite se uređenjem vlastite okućnice ili to tek namjeravate učiniti, želite steći znanja o kompostiranju, radoznali ste, otvoreni za nove spoznaje i spremni podijeliti vlastita iskustva s drugima. Tada je pravi trenutak da nam se pridružite.

 

 

četvrtak, 10. srpnja 2014. u 18.30, predvorje

Radionice kreativnog recikliranja

Izrada uporabnih predmeta od starog papira: Marija Krapež, Ana Pavičić (mobilnost: Litva)

U nastavku diseminacije projektnih rezultata Grundtvig obrazovnog partnerstva eco@culture - To smo mi! Naše mjesto, naša kultura!, naši volonteri će podijelit s vama iskustva, znanja i vještine stečene tijekom partnerskih susreta u Velikoj Britaniji, Portugalu i Litvi.

Tema projekta su ekologija i kultura, a cilj je putem međunarodne razmjene iskustva, znanja i vještina unaprijediti lokalne međugeneracijske, volonterske skupine s naglaskom na rad sa seniorima. Promocije i radionice će se održati u cilju promocije programa za cjeloživotno učenje kroz volontiranje na području razvoja kulture življenja s prirodom, te kreativnog pristupa recikliranju otpadnih materijala.

Informacije i prijave:
tel: 2050 047, 091 787 5402
Mirjana Podvorac,
Odjel zajedničkih poslova